8:27 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  نمی توان رئیس جمهور را فریب داد

برای اجرای پروژه "شیره مالیزاسیون " کردن نیاز به تعدادی "کبریت بی خطر بود" که بعنوان سخنران نماینده فعالان و دلالان سیاسی ، اقتصادی در محضر رئیس جمهور داد سخن سر دهند و البته ترجیع بند سخنان همه آنها مجیزه گویی برای جناب استاندار باشد! حتی به این هم بسنده نکرده و متن سخنرانی های عزیزان نورچشمی را قبلا از دهها فیلتر و فیلترنینگ گذرانده تا مبادا سخنی غیر از " آنچه باید گفته شود " از حلقوم احدی خارج گردد

 اخبار عمومی
وزارت کشور با همزمانی انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس موافقت کرد
نماینده مجلس مدعی شد : شمخانی و خانواده‌اش متهم به کاسبی تحریم هستند؛ این کشتی‌ها و مالکیت‌ها از کجا آمده؟ ؛ رئیس قوه قضاییه رسیدگی کند
روحانی: می توانستیم مسأله هسته ای را در سال ۸۴ تمام کنیم اما انتخابات ۸۴، ماجرا را تغییر داد
عباس عبدی: آقای پزشکیان، ۱۲۰ هزار مراسم برای آقای رییسی چه توجیه عقلی و شرعی دارد؟
پزشکیان: توافق با آمریکا دست‌یافتنی است؛ شرط آن پرهیز از تحمیل است
رفع ایراد مجمع تشخیص در لایحه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ دولت مجاز به ۵ روز کاری شد
موسی غنی‌نژاد ، اقتصاددان: ۸۳۰۰ قانون زائد و فسادزا داریم؛ ماموریت اصلاح یا حذف آنها را به عهده مجلس بگذارید
اسماعیلی، وزیر ارشاد دولت سیزدهم: به دلیل نوع حادثه، بخشی از بدن شهید رئیسی همچنان در محل سقوط بالگرد است
ترامپ: ایران «هوشمندانه» مذاکره می‌کند و رفتار آنها تاکنون «بسیار معقول» بوده/ اتفاقات بسیار خوبی در حال رخ دادن است
رائفی‌پور:اسم خلیج فارس راعوض می‌کردیم،برنده بودیم!
معرفی وزیر اقتصاد به تعویق افتاد
کاخ سفید: هر دور از گفت‌و‌گو‌ها با ایران، نسبت به قبل، جزئی‌تر و دقیق‌تر شده
سران قوا برای بررسی پیامک‌های حجاب جلسه گذاشتند
پیام قاطع ایران به آمریکا و اسرائیل: با زبان تهدید صحبت نکنید؛ پایگاه‌های منطقه‌ای در صورت حمله، هدف ما هستند
تغییر فرمانده کل سپاه تکذیب شد
بازداشت ۲ مدیر در حادثه انفجار بندر شهید رجائی
گزارش عضو هیئت اعزامی رئیس مجلس به بندر رجایی: قصور در حادثه انفجار بندر شهید رجایی محرز شد
عرب‌سرخی: حکومت بدون اصلاح سیاست داخلی نمی‌تواند در مذاکرات موفق شود
ترامپ: در دومین دوره ریاست‌جمهوری‌ هم کشور را اداره می‌کنم و هم جهان را
کاخ سفید: «ترامپ» ترجیح می‌دهد با ایران به توافق برسد
نتانیاهو: تنها با توافقی موافقت می‌کنیم که ظرفیت ایران برای غنی‌سازی اورانیوم را از بین ببرد
جای خالی هوش‌مصنوعی در تیم مذاکره ایران
محتمل‌ترین گزینه وزارت اقتصاد از زبان نماینده مجلس
عراقچی: امیدوارم به نتیجه مذاکرات ولی محتاطم/ مذاکرات خیلی جدی تر از گذشته بود و به تدریج وارد بحث‌های جزئی‌تر، فنی‌تر و تکنیکی‌تر شد
عمان: دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا شنبه آینده برگزار می‌شود
اطلاعیه شورای اطلاع‌رسانی دولت درپی انفجار در اسکله بندر عباس
فرزند مهدی کروبی : روز گذشته نیرو‌های امنیتی به حضور فیزیکی خود در منزل پدرم پایان دادند
سعید محمد در واکنش به تمسخر مقامات عربستان در صداوسیما: نفوذی‌ها را پیدا کنید
احمد زیدآبادی : چرخش سیاسی برخی روسوفیل های نشان‌دار وطنی از مخالفت سرسختانه با مذاکره معنادار است
سیروس مقدم درباره خرس سریال پایتخت: نخواستیم ضربه روحی به خرس وارد شود
پاپ فرانسیس درگذشت
ظریف: چه روس پرست بودن و چه روس ستیز بودن، چه آمریکا پرست بودن، چه آمریکا ستیز بودن همگی این ها ناشی از جهل است
ترامپ: دیدارهای بسیار خوبی با ایران داشتیم
جوکار سکاندار نظارت بر نمایندگان شد؛ ترکیب هیات رئیسه جدید مشخص شد
وکیل تتلو : او یک سری اختلالات شخصیتی دارد و امیدواریم حکم اعدامش نقض شود / از مراجع هم استفتاء کرده ایم
جروزالم پست: مقام‌های امنیتی اسرائیل نتوانسته‌اند موضع ویتکاف در مذاکرات با ایران را تغییر دهند
گروسی: آمریکا و ایران به توافق نزدیک شده‌اند/ توافق ایران و آمریکا ممکن است طی هفته‌های آینده حاصل شود
محسن اسماعیلی معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور شد
سفیر ایران در عمان : شایعه خودکار طلاکاری شده و غریب آبادی دروغ است
مهاجری: رفع فیلترینگ فقط با دستور مستقیم رئیس‌جمهور ممکن است
 گفتــگو
رشیدی کوچی: کوران مذاکرات ایران و آمریکا، زمان مناسبی برای رفع فیلترینگ است/ پزشکیان از وفاق با مردم غافل شده است
محمد هاشمی : برای پیشبرد مذاکرات و رفع تحریم ها، کاسبان تحریم خلع ید و خلع سلاح شوند/ ترامپ اهل معامله است نه جنگ
فریدون عباسی: هم با عقل و عزت مذاکره می کنیم هم دستمان روی ماشه است
عباس عبدی: پزشکیان نقطه اصلی وفاق و چارچوبش را باید با رهبری حل کند
جلایی پور: مذاکره با آمریکا اگر «برد-برد» باشد، پیش می‌رود / مگر ایران چلاق است که قطر یا روسیه میانجی شوند؟
محمود صادقی : پزشکیان باید حامیانش را از این حالت دلزدگی خارج کند / لایحه بودجه ۱۴۰۴ انگار با رد پای دولت مرحوم رئیسی تهیه شد
کرباسچی: استیضاح همتی سیاسی بود، ممکن است وضعیت بدتر شود / پزشکیان هرچقدر کوتاه بیاید و سهم بدهد، طرف مقابل جری تر می شود
بیژن عبدالکریمی : بخشی از جامعه ایرانی به مقاومت در برابر غرب اعتقاد ندارند ؛ تا کجا زورمان می رسد؟
علی لاریجانی: بالاخره یک روز باید به اف ای تی اف بپیوندیم؛ تردیدی نیست/ اگر به اف ای تی اف نپیوندیم بانک‌ها کار نمی‌کنند
عارف : در این دولت، بستر مناسبی برای خدمت هم برای اصلاح‌طلبان و هم اصول‌گرایانی که با اصلاح‌طلبان اختلاف نظر دارند، به وجود آمده

کد مطلب 33684           تاریخ ارسال : 1403/12/13                         نسخه چاپی
کرباسچی: استیضاح همتی سیاسی بود، ممکن است وضعیت بدتر شود / پزشکیان هرچقدر کوتاه بیاید و سهم بدهد، طرف مقابل جری تر می شود

کرباسچی با اعتقاد به اینکه استیضاح همتی سیاسی بوده است، خطاب به پزشکیان می گوید وفاق هم حد و مرزی دارد و هرچقدر رئیس جمهور بخواهد کوتاه بیاید در واقع تندروها را جری تر می کند.


*آقای همتی بعد از شش ماه وزارت، امروز استیضاح شدند. شما این استیضاح را سیاسی می بینید یا اقتصادی؟

به هرحال کشور مشکل اقتصادی دارد و زندگی مردم الان در فشار اقتصادی است. با توجه به وضعیت تحریم‌ها معلوم است که مشکلات اقتصادی وجود دارد. اما در مورد اینکه آقای همتی چقدر در این قضیه نقش داشته، به نظرم مجلس این حرکت را با دو بعد سیاسی انجام داد.  

اول اینکه به هرحال نمایندگان به رای‌دهندگان خود بگویند که ما کاری انجام دادیم؛ در حالی که می‌دانند با رفتن و آمدن افرادی مثل همتی گشایشی در مشکلات ایجاد نمی‌شود. تا وقتی که ما مسائل خارجی و تنگناهای مبادلات ما حذف نشود، وضعیت اقتصادی بهبود پیدا نمی‌کند. مجلس اینها را بهتر از هرکسی می داند و نمایندگان نمی‌توانند منکر اینها شوند. ریشه مسائل همان‌جا است و هرکسی هم غیر از این بگوید چشم خود را بر واقعیت بسته است.

استیضاح همتی سیاسی بود و هیچ تاثیر مثبتی بر زندگی مردم نخواهد داشت

دوم اینکه به هر حال جمعی از نماینده‌ها، یعنی همان‌هایی که در ابتدای کابینه به آقای همتی رای نداده بودند جوسازی‌هایی کردند و وضعیتی که ایجاد کردند. من حتی شنیدم که بعضی از نماینده‌ها نگران این بودند که از طرف بعضی این افراد تندرو متهم به این شوند که در برابر مشکلات مردم بی‌حرکت و بی‌اعتنا هستند. به هر حال جو تبلیغاتی می‌تواند بر آرای نماینده‌ها تاثیرگذار باشد.  

به طور کلی فکر می‌کنم حرکتی که انجام شد بیشتر یک حرکت سیاسی بود و هیچ تاثیر مثبتی بر زندگی مردم نخواهد داشت. حتی ممکن است وضعیت بدتر هم شود. امیدواریم که آقای پزشکیان بتواند سایر مسائلی که ریشه‌های مشکلات اقتصادی مردم است، را سامان دهد و به وضعیت اقتصادی کشور کمکی شود.

همتی فکر نمی کرد روزی از جبهه پایداری رای اعتماد بخواهد

*آقای همتی فردی بود که از انتخابات ۱۴۰۰ رودرروی همین گروه‌ها قرار گرفت. مشخصا در رقابت انتخاباتی اش با آقای رئیسی که مورد حمایت این گروه‌ها بود، مستقیما گفت که شما اقتصاد نمی‌فهمید. از همان زمان رای اعتماد در اول دولت پزشکیان هم به نظر می‌رسید که بخشی از مشکلی که با همتی داشتند به ۱۴۰۰ برمی‌گردد. شما چقدر این مساله را در استیضاح امروز دخیلی می‌دانید؟

شاید آقای همتی بی‌تقصیر هم نبود؛ شاید هم هیچوقت فکر نمی‌کرد در مقابل این جناح درخواست رای اعتماد کند. به هرحال بعد از انتخابات ۱۴۰۰ آقای همتی منتقد فعال مسائل اقتصادی بود. خیلی از این مطالب صحیح هم بودند؛ اما آنها را با لحن و نوع بیانی مطرح می کرد که شاید باعث ناراحتی عده زیادی از این آقایان می‌شد. این در صحبت‌هایی هم که امروز از مجلس شنیدیم بروز داشت و به هر حال ریشه‌های این حرفها به همین مسائل برمی‌گشت. بعضی از آقایان اصلا به همان گفته‌ها اشاره می‌کردند.

آقای همتی، به عنوان شخصیتی که استاد دانشگاه است، اقتصاد خوانده و مسائل را می‌فهمد، حتما می‌توانست در درازمدت تاثیر اقدامات مثبت خود را به مردم و به مجلس و به همه نشان دهد. اما معلوم است در عرض شش ماه و آن هم با چنین سابقه‌ای، که همه اذعان دارند این تورم، گرانی نوسانات ارز که مربوط به این شش ماه نیست مسائل تشدید می شود.

البته بیشتر مشکلات هم بحث‌های خارجی است. تحولات و نوساناتی که بر روی نرخ ارز اتفاق می افتد ناشی از اقدامات اقتصادی نیست. همه این‌ها منبعث از بحث‌های خارجی و تبلیغات سیاسی و حرف‌هایی  است که زده می‌شود. خیلی از همین شعارهایی که در مجلس داده می‌شود جو سیاسی را به‌هم می‌ریزد. این روالی است که در کشور وجود دارد و افراد با نظرات مختلف می‌توانند تاثیراتی بگذارند.

پزشکیان جایگزین همتی را از جبهه پایداری نمی آورد

* صحبت از FATF و دیگر موانع خارجی کردید. آقای همتی هم کسی بود که در این شش ماه و حتی پیش از آن، به این موانع پرداخته است. به نظر می‌رسد استیضاح ایشان می تواند راه را برای وزیر اقتصاد بعدی یا دیگرانی که در مسئولیت های مختلف قرار می‌گیرند، در مواجهه با این مسائل ببندد. شما اینطور فکر نمی کنید؟

راه برای افراد بسته نمی‌شود، بلکه برای مردم و نظام بسته می شود. به هرحال نظام و مجموعه دستگاه‌های مقننه، مجریه، قضاییه و نهادهای بالاسری می‌توانند مسائل اقتصادی را حل کنند. آقای همتی طرفدار حل شدن FATF بود و حالا رفت. فرضا یک نفر را بیاورند که اصلا بگوید محدودیت‌ها را دو برابر کنید یا بگوید FATF هم اصلا لازم نیست تایید شود. آیا مسائل حل می‌شود؟ دیگر درست می‌شود؟ شرایط زندگی مردم خوب می‌شود؟  

این بحران‌هایی که کشور دارد بحث یک نفر و آقای همتی و آقای پزشکیان نیست؛ بحرانی است که همه مسئولین کشور از بالا به پایین به آن اذعان دارند. راه حل، آن هم راه حل شعاری و حرف‌های توخالی نیست. راهش خیلی مشخص است؛ تا وقتی ما بخواهیم خود را در یک محدوده یا در قفس در بسته نگه داریم، باید خیلی از مشکلات را هم تحمل کنیم. آن فردی هم که می‌آید، اگر هنری داشته باشد باید ببینیم روی زندگی مردم چه تاثیری می‌تواند بگذارد. مسلما آقای پزشکیان نمی‌رود یک نفر را از جبهه پایداری به جای همتی قرار دهد. مسلما کسی را می‌آورد که هم‌فکر خود او و آقای همتی باشد. اگر مجلس باز هم می‌خواهد برخورد کند، بکند. مسائل کشور بالاخره دچار همین اختلاف سلیقه‌ها و اینها است و نتایج آن را هم مردم می‌بینند.  

 

پزشکیان هرچقدر کوتاه بیاید طرف مقابل جری تر می شود

* می گویید پزشکیان از جبهه پایداری وزیر انتخاب نمی کند. ما در شش ماه گذشته دیده ایم که پزشکیان این همه صحبت از وفاق کرد و به نیروهای آن جناح مسئولیت  و سهم داد. اما نهایتا پس از شش ماه وزیر اقتصاد او را استیضاح کردند. به تعبیر برخی افراد پزشکیان به جای وفاق با مردم با مخالفانش مثل پایداری ها میخواست وفاق کند. آیا این آغاز یک درگیری بلندمدت‌تر نیست؟ آیا آقای پزشکیان نباید پایان وفاق خود را با این گروه‌ها اعلام کند؟  

به هرحال این سلیقه آقای پزشکیان است. ما آقای پزشکیان را آدم صادق، خوش‌قلب و پاکی می دانیم که دلش می‌خواهد خدمت کند. منتها تجربیات سیاسی نشان داده که شعارهایی مثل وفاق در کشور آنقدر تاثیر متقابل ندارد. یعنی یک نفر هرچقدر کوتاه بیاید، طرف مقابل آن جری‌تر شود. متاسفانه یک دوگانگی سیاسی این‌چنینی در کشور وجود دارد. آقای پزشکیان با عنوان اینکه بتواند همکاری جناح‌های سیاسی را جلب کند خیلی کوتاه آمده است. فقط هم بحث آقای همتی نیست. آنها در همه مسائل و همه‌جا تریبون‌های مذهبی و غیر مذهبی دارند و تبلیغ و سخنرانی‌ می کنند و اینطور نیست که وفاق را جدی گرفته باشند.  

حالا امیدواریم که برای آقای پزشکیان هم تجربه شود که این شعار وفاق و اینها تا حدی می‌تواند مفید باشد اما در عمل کسی که مردم با یک سلیقه سیاسی انتخابش کرده اند و از او می‌خواهند برنامه‌هایی را اجرا کند باید از تمام توان خود برای تحقق وعده‌هایی که به مردم داده استفاده کند. بحث وفاق و اینها تا یک حدی در کشور برد دارد، بعد از آن تبدیل می‌شود به ضد خود.

اصولگرایان معتدل در مجلس می توانستند جلوی استیضاح را بگیرند

*سوال آخر را در ارتباط با عملکرد آقای قالیباف در استیضاح می‌پرسم،در جلسه امروز یک مقدار خنثی بود، شما از عملکرد ایشان چه تحلیلی دارید؟

من در مجلس حضور نداشتم و از دور مجلس را گوش می‌دادم. من فکر می‌کنم که آقای قالیباف و یاران ایشان در مجلس در مقابل آن جناح تندرو آنقدر ضعیف نیستند که تندروها بتوانند چنین جوی تبلیغاتی‌ درست کنند. به هرحال در این آرا یک سازماندهی به چشم می‌خورد. به نظر من مجموعه نیروهای تندرویی مثل جبهه پایداری چنین توانی ندارند. اگر همان همت و تلاشی که جناح اصول‌گرایان معتدل در رای آوردن کابینه یا مسائل دیگر به کار گرفتند امروز صورت می گرفت شاید سرنوشت جلسه استیضاح این چنین نمی شد. به نظر من این حالت که به نوعی بی‌تفاوتی در مجموعه نیروهای معتدل وجود داشت آن جناح را بیشتر تقویت کرد.

کشور شرکت سهامی نیست که پزشکیان به تندروها سهم بدهد

*این باعث سهم‌خواهی بیشتر تندروها هم می‌شود از دولتی که به اسم وفاق آمده.

اینها دیگر به خود آقای پزشکیان برمی‌گردد. ایشان هرچقدر به افراد سهم بدهد، آنها جری‌تر می‌شوند. آقای پزشکیان به هرحال رئیس جمهور است و باید با تمام قدرت، برای تحقق وعده هایی که به مردم داده تلاش کند و از همه ابزارها استفاده کند. اما اگر بخواهد به افراد سهم بدهد، کشور که با شرکت سهامی اداره نمی‌شود. بلکه باید ببیند چه کسانی می‌توانند مسائل کشور را حل کند و از آنها استفاده کند.پ


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب